E-mail markedsføring: Derfor bruger jeg E-mail markedsføring

It’s scary! Så er du advaret! Hvad der kan virke endnu mere skræmmende, er det faktum at jeg er sponsoreret af Marketingplatform (reklamelink), og jeg er derfor hverken upartisk eller uafhængig. Marketingplatform er den platform jeg bruger til at udseende tusindvis af E-mails til mine “følgere”.

I dette indlæg vil jeg beskrive hvem mine følgere er, hvad jeg sender til dem og hvad jeg får ud af det?

Hvem sender jeg E-mails til?

Udover de åbenlyse E-mails alle vel sender i dag, så sender jeg også E-mails ud som markedsføring. Det er selvfølgelig ikke hvem jeg sender til, og jeg har sikret mig samtykke til at sende disse forinden, ligesom at det til hver en tid er muligt at framelde sig min E-mail markedsføring, med et enkelt direkte i den mail modtageren får.

Vandreshoppen.dk er min online butik. I den forbindelse er der en kundeklub, og det er medlemmer af denne kundeklub, der har givet samtykke til at modtage gode tips, nyttige artikler fra vandrebloggen samt gode tilbud fra Vandreshoppen.dk.

Måden disse medlemmer har tilmeldt sig kundeklubben er via min hjemmeside, hvor det kan gøre enten på siden for kundeklubben eller via en tilmeldings pop-up (her kan jeg i øvrigt nævne en anden sponsor: Sleeknote). Der er også en del tilmeldinger som jeg har købt mig til via Facebook Leadannoncer, men her er det en god idé at være lidt forsigtig, da det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse hvis ikke man er målrettet i sin annoncering.

E-mailkampagner i min E-mail markedsføring!

Min E-mail markedsføring består af enkelte E-mails der tilsammen udgør en E-mailkampagne. Det kan enten være i forbindelse med specifikke sæsonudsalg, begivenheder eller lignende at der udsendes E-mails, men ofte er de E-mails der udsendes en del af et flow med en serie af udsendelser der automatisk udsendes når man tilmelder sig kundeklubben.

For at gøre det lidt mere håndgribeligt for dig, vil jeg gerne komme med et par eksempler herunder, som jeg rent faktisk har udsendt.

Tilbud
Tips
Artikler

E-mail Track & Trace

Du kender garanteret Track & Trace fra din verden af online køb, hvor du køber en vare online, og sælger sender dig et nummer, så du kan “Track & Trace” din pakke undervejs til dig. På dansk ville vi nok kalde det pakkesporing. Når vi taler E-mail markedsføring, så er det én ting at udseende smarte E-mails, noget andet er at kunne spore hvad modtageren så gør efter modtagelsen af en E-mail. For det første vil jeg gerne vide om modtageren åbner min E-mail (hvis ikke skal jeg jo ændre overskriften da den ikke virker). Dernæst vil jeg gerne vide hvilket indhold i min E-mail som modtageren klikker på. Du kan måske begynde at forestille dig den lange rejse af Track & Trace som jeg gerne vil have oplyst hele vejen igennem, indtil modtageren gør den handling der var intentionen med at jeg sendte modtageren en E-mail i første omgang. Hvis jeg ikke opnår det kommercielle mål jeg havde med at udsende E-mailen, så er det næppe “E-mail markedsføring”, men blot mig der sender endnu en E-mail til endnu én af mine tusinde af venner på min E-mailliste.

I en verden af online markedsføring, bliver dette fænomen også kaldet “mapping”, altså at kortlægge brugere og deres adfærd.

Hvordan får jeg så Track & Trace på mine E-mails?

Det har min udbyder af E-mail markedsføring, Marketingplatform, heldigvis gjort nemt for mig.

For det første, kan jeg se direkte i Marketingplatformen hvem der åbner mine E-mails (unikke åbninger og totale antal åbninger), trykker på mine links i E-mailen, hvilke enheder modtageren åbner mine E-mails på (mobil, tablet eller desktop), fordelingen af klik på links efter enhed, “bounce rate” og mange, mange flere data. Dataen er både statistisk og tilskrevet den enkelte modtager, hvilket gør, at jeg er i stand til at målrette og tilpasse E-mailkampagner til hver modtager.

For det andet, så er der en integration til Google Analytics, der på den måde hænger sammen med min hjemmeside, som jo primært er der jeg sender mine respondenter hen, efter at de har klikket på links i mine E-mails. Det gør mig i stand til at se hvor min hjemmesidetrafik kommer fra (altså hvilken specifik E-mailkampagne ud af mange mulige). Det vigtigste er nok, at jeg på et overordnet plan, kan se adfærd efter at modtagerne er landet på min hjemmeside, altså om dem jeg har sendt en E-mail køber noget, læser den artikel jeg vil have dem til at læse eller noget helt tredje, også det man kalder for at “konvertere”.

Bonusinfo: Kald mig oldfashion “jeg skal vide” kind of guy!

Før jeg ændre min strategi, så vil jeg gerne have det data jeg baserer mine justeringer ud fra, ikke er baseret på sandsynligheder og estimater. Nej, mine E-mail beslutninger skal baseres på fakta, det jeg ved er sandt om mine modtagere. F.eks. hvor mange procent af mine modtagere der vil åbne en E-mail med én type overskrift, fremfor en anden type af overskrift. Mere direkte data, som navn, alder, køn osv. skal ej heller bygges af sandsynligheder, men fakta. Det er måske også en af grundene til, at når jeg bruger andre markedsføringskanaler som Facebook, så skal mine annoncemålgrupper, ikke baseres på Facebook sandsynligheder. Alene de fakta som med næsten 100% (Facebook)garanti er sande, så som navn, alder, køn etc. det er de data jeg vil benytte. Facebooks gæt vedrørende brugeres politiske holdninger på baggrund af hvad en bruger har liket og lignende, det er usikre data, som mere er udtryk for sandsynlighed end fakta. Derfor benytter jeg alene de fakta jeg er (næsten) sikre på er sande, uanset om det er E-mail markedsføring eller annoncering på sociale medier.

LÆS OGSÅ: Emailmarkedsføring: så mange muligheder!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Recent articles

Featured articles